1.Tvedu A.D.K.
Pentru a urmării materialele video ale canalului TVedu A.D.K. , vă invităm CLIC-AICI.
2.Academia Domnul de Karate
HLIZA MIHAIL BOGDAN – preselecții Junior A.D.K. – CLIC AICI
SOLICITĂ !
1.CERERE DE ADEZIUNE, descarcă pentru copii
2.CERERE DE ADEZIUNE, descarcă pentru părinți
3.ACORD DE FOLOSIRE A IMAGINII
Concurs “Jurnal de vacanță” . Adună toate punctele și intră la preselecție ! http://domnuldekarate.ro/blog/2015/09/27/invitatie-la-concurs-jurnal-de-vacanta/
Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați ! Email : domnuldekarate@gmail.com sau telefon : 0723.493.916 .
3.Domnul de Karate
CALENDARUL DE ACTIVITĂȚI – reprezentant local Hliza Mihail Bogdan
Campionatul Național de Kempo și MMA – CLIC AICI – 20 septembrie 2015
Cu șase ani în urmă, în Comuna ilfoveană Balotești apărea, ca din senin, un club de karate, care-și dorea promovarea acestui sport, printre prichindeii micii așezări rurale. Sigur, există o poveste a acestei inițiative, pe care mi-a spus-o chiar antrenorul acestui club, sensei Bogdan Mihail Hliza: ”La clubul mei din București avem un elev, Constantin Marius Dobrin, care era din Balotești și care promitea să urce rapid pe scara performanței. Mama lui Marius, doamna Luminița, mi-a propus, într-o zi, să deschid și la Balotești un club de profil, asigurându-mă că vor fi mulți amatori să îmbrace kimono-ul”.
Și sensei Bogdan a ajuns în Ilfov și s-a apucat de treabă. Din spusele domniei sale, am aflat că locuitorii comunei au fost deschiși la această ramură de sport, chiar dacă este mai puțin cunoscută. ”În ciuda faptului că aici trebuie disciplină multă și rigurozitate, atribute mai puțin acceptate de copii, am reușit să avem constant 30-40 de legitimați, de vârste diferite. Cel mai mic sportiv de la noi are 4 ani, vorbesc de Costin Corbu, care nu lipsește niciodată de la antrenamente, fiind adus la sală de către părinți și bunici. Mai sunt și surorile Ioan, Antonia și Petra, de 5 și 6 ani, și lista poate continua”, ne spunea sensei Bogdan.
Și fete, și băieți, pe același tatami . Se pare că nici această ramură a artelor marțiale, mă refer la karate, nu este exclusiv rezervată sexului masculin, fete de toate vârstele îmbrățișând cu pasiune lupta cu mâinile goale. ”Antrenamentele noastre sunt diferențiate – pentru avansați este un pic mai riguros, axat pe anumite teme și încheiat mai mereu cu exerciții de forță și viteză, atu-uri esențiale pentru un campion. Cu începătorii, și cu cei cărora doar le place să se îmbrace în kimono, avem programe mai relaxate, ce cuprind tehnica de bază și exerciții mai puțin solicitante. Toți care vin, sunt bine primiți și nu pleacă de la noi, fătă un minim de cunoștințe. De altfel, de șase ani de când funcționăm aici, comunitatea este mulțumită de ceea ce am realizat, de modul cum i-am disciplinat pe copii”, completa antrenorul.
Și trebuie spus că mai toți karatiștii din Balotești și-au trecut în cont cate-un titlu național, la diferite categorii, spre mândria comunei, care, de doi ani, subvenționează și această ramură sportivă, pe lângă fotbal, handbal și dansuri. Avem o listă cu numele medaliaților, pe care o facem cunoscută cu mare bucurie: Constantin Marius Dobrin, Laurențiu Căpraru, surorile Cristina și Claudia Greblea, Narcis Iordache, Andrei Daniel Stan, Nicolae Matei, David Șuto, Ionuț MarianDan, Alexandru Toader, Cristian Moise, Denisa Florentina Marcu, Andrei Anton, Robert Constantin, Daniel Bițic, Daniel Robu, Dragoș Ivan, Eric Bulgaru, Ștefan Neagu, Cristian Tudor.
Cine este sensei Bogdan Mihail Hliza? Are 31 de ani și este din București , practică artele marțiale de la 9 ani: a-nceput la Dinamo, apoi la CS Italo-București, este multiplu campion național și câștigător al Cupei României, are centru neagră și 1 Dan, la stilul Shito-ryu , are centură neagră și 2 Dan, la stilul Goju-ryu . Sursa articol și foto : http://www.ilfovsport.ro/forta-si-viteza-la-clubul-de-karate-din-balotesti/
Un nou tip de exercitiu !
Domnul de karate și cu Bogdan Hliza de la CS Shogun, au „comis-o” din nou. De bine, la fel ca și acum două luni, când au organizat festivalul de arte marțiale și multisport, despre care am vorbit la momentul respectiv. Cum au comis-o? Au organizat de această dată examen de centură pentru micii practicanți de la CS Shogun. Mă așteptam ca examenul de centură să fie o treabă sterilă, rece și obositoare, atât pentru practicanți cât și pentru privitori. Dar nu, cei doi „sensei”, au pus la cale un „nou festival”, dar la o scară mai mică și mult mai bine organizat, plus demonstrații de arte marțiale care i-au făcut pe toți sa exclame, fiecare din motivele sale. Ca de obicei, Bogdan Hliza a fost cel care s-a ocupat de bunul mers al activității (pe bune, bunul mers), iar Victor Popa alias Domnul de Karate, a înviorat atmosfera cu conceptul său de „multisport”. De fapt, ce să zic, la ei am auzit pentru prima data de această activitate denumită multisport, în care piticii sunt angrenați în activități fizice și nu numai, de tot felul, de la genuflexiuni și până la kata pe muzică. Foarte tare, aș spune. Și piticii par pătrunși și motivați de acest tip de activitate și să-i vezi ce aleargă prin sală cât îi țin picioarele. Aș fi vrut să fie un pic mai riguros examenul, dar probabil că asta e cea mai bună variantă să îi motiveze pe toți, copii, părinți, bunici, vecini și alți participanți, să se implice în activități. În final, după nenumarate „probe”, de la, cum spuneam flotări și genuflexiuni până la „luptele cu batiste” și alergare printre jaloane și evident kata, am primit diplome și centuri, fiecare după știința lui.
Poate sună a laudă și asta și este, pentru că amândoi „sensei” în parte și împreună uneori se preocupă de activitatea fizică a aproape 50-60 de copii, care fac mișcare și sunt un pic mai pregătiți pentru provocările vieții cotidiene și de aceea, noi la Asociația PRO SIGURANȚA, nu putem să nu remarcăm asta.
Bravo lor. Respect! Sursa articol : http://prosiguranta.org/category/despre/
Azi, 26.10.2014, am participat la un eveniment, sugestiv intitulat „Festival de arte marțiale și multisport”. în esență, a fost o adunare de copii, mulți, chiar foarte mulți, cu vârste începând de la 4 ani, pe care antrenorii lor, au încercat să îi facă să demonstreze ceea ce știu. Desigur, unii copii au fost pregătiți, alții mai puțin, iar unii au fost numai pentru a face numărul participanților mai mare. Fiecare dupa experiență, pregătire, dupa cum a putut. Nu organizarea a fost punctul forte al activității, dar ceea ce vreau sa aduc în prim plan este inițiativa domnului Victor Popa – Centura neagra 3 Dan Goju-Ryu Okinawa, alias DOMNUL DE KARATE. Pe langă denumirea extrem de sugestivă și de inedită, probabil inspirată de la elevi, Domnul de karate, a reușit mai bine de 2 ore să „țină în frâu” aproape 100 de copii, de diferite vârste și niveluri de pregătire în domeniul artelor marțiale. În esență, „multisportul” din denumirea evenimentului, a inclus o serie de câteva activități de pregătire fizică, menite să le mențină atenția trează și posibil să îi țină pe cei mici departe de dispozitivele electronice. Astfel, am văzut ca Domnul de Karate, știe să danseze, îi ajută pe pitici să spună poezii, să cânte, să treacă printre jaloane, să sară peste obsatcole, etc. Nu știu exact cine a creat programul dar pe parcursul a aproximativ o oră și jumătate, copiii au executat întocmai indicațiile Domnului de Karate. Posibil fără a avea în intenție Domnul de Karate a pus în aplicare activități specifice Asociației Pro Siguranță și i-a făcut pe copii să fie mai pregătiți, mai descurcăreți și mai ales fericiți când au primit diplomele și medaliile de participare. O inițiativă lăudabilă a unui om deasemeni lăudabil. (Și credeți-mă că nu îi fac reclamă și nici nu îl „periez”, mai ales că am vorbit de doua ori până acum. Nu pot însă sâ nu remarc o activitate inedită, folositoare copiilor mai mari și mai mici, susținută de un om deosebit). La fel de laudabilă, dar mai specializată (exerciții specifice de arte marțiale) este și contribuția domnului Bogdan Hliza, antrenor centura neagră 2 Dan Goju – Ryu. Domnilor succes în continuare, țineți-o tot asa! Respect! Sursa articol și foto : http://prosiguranta.org/category/puncte-de-vedere/