PRIMĂRIA SECTORULUI 3

IANUARIE – FEBRUARIE – MARTIE – APRILIE – MAI – IUNIE – IULIE – AUGUST – SEPTEMBRIE – OCTOMBRIE – NOIEMBRIE – DECEMBRIE 

 2019

1. PRIMĂRIA SECTORULUI 3 – http://www.primarie3.ro/

 2019


2016

1.1. Proiecte sportive

26.07.2016 „Sportul – disciplină cheie pentru dezvoltarea personală”

Sursa 1 – http://www.intactmediagroup.ro/stiri-despre-conferinte/sportul-disciplina-cheie-pentru-dezvoltarea-personala/

26.07.2016 Soluții pentru dezvoltarea educației sportive

Sursa 2 – http://www.primarie3.ro/stire/solutii-pentru-dezvoltarea-educatiei-sportive/

09.05.2016 „Peste 2.000 de persoane au alergat la „Crosul IOR 51” „

Sursa 3 – http://www.primarie3.ro/stire/peste-2-000-de-persoane-au-alergat-la-“crosul-ior-51/

23.03.2016 „Campioni pentru Sectorul 3 – 2016”, competiţie sportivă organizată de Primăria Sectorului 3

Sursa 4 – http://www.primarie3.ro/stire/”campioni-pentru-sectorul-3-2016″-competitie-sportiva-organizata-de-primaria-sectorului-3/

2. CONSILUL LOCAL AL SECTORULUI 3

http://www.primarie3.ro/files/Consiliu%20Local/Atributii/ROF%20Consiliul%20Local%20Sector%203.pdf

2.1. Scrisoare deschisă       

Doamnă, domnule Consilier, Consiliul Local al Sectorului,

Sincere felicitări pentru rezultatele obținute la alegerile locale din iunie 2016.

       Plecând de la utilizarea în interesul cetățenilor a oportunității de a fi consilier ales în Sectorul 3, în ceea ce privește transparența, asumarea responsabilităților și consultarea permanentă a cetățenilor, suntem încrezători că doar împreună vom găsi cele mai bune soluții în vederea îmbunătățirii în mod continu a inițiativelor, proiectelor și programelor adresate comunității Sectorului 3.

       Având în vedere dorința și interesul nostru manifestat față de implicarea activă în diferite domenii și la toate categoriile de vârstă precum și la persoanele cu nevoi speciale, permiteți-ne pe această cale să vă propunem inițierea unui dialog care să se materializeze în inițiative concrete și reale pentru comunitatea sectorului 3.

       Suntem interesați doamnă, domnule consilier să ne acceptați invitația de a purta o discuție referitoare la proiectele adresate comunității sectorului 3, în mandatul actual 2016-2020.

       Vă solicit totodată, cu respectul cuvenit să comunicați care ar fi cea mai bună modalitate de a menține legătura ( telefon, e-mail, facebook, etc.).

Cu deosebită considerție,

Victor Popa.

2.2. Convocator ședințe

http://www.primarie3.ro/consiliu-local/convocator-sedinte/

2.3. Componența Consiliului Local al Sectorului 3

http://www.primarie3.ro/files/t_2016/06/hcls%20122-2016.pdf

http://www.primarie3.ro/files/t_2016/12/Date%20de%20contact%20ale%20consilierilor%20locali.pdf

 1. Brătianu Bogdan-Valentin mai multe CLIC
 2. Corneanu Antonio Ciprian
 3. Dobre Alexandru mai  multe CLIC

 4. Dumitru Constantin
 5. Enachescu Marian Daniel
 6. Ene Stelian Bogdan
 7. Fătu Adrian
 8. Galbenu Ana Iulia
 9. Galbenu Mircea Mihai
 10. Gradu Mădalina Adriana
 11. Lungu Vasile
 12. Marineață Marcel
 13. Marinescu Ioana
 14. Mălureanu Liviu mai multe – CLIC

 15. Moisei Corneliu George
 16. Moldoveanu Lucian Ionel
 17. Nițu Mihai
 18. Panait Radu Alin
 19. Păunică Adriana
 20. Pelinaru Cornel
 21. Petrescu Cristian
 22. Petrescu Elena
 23. Popescu Romeo
 24. Pricop Ioana Maria
 25. Sârbu Robert Constantin
 26. Sima Elena Daniela
 27. Tudor Elena
 28. Tudorache Andrei Cristian
 29. Văduva Iuliana mai multeCLIC

 30. Voicu Alin-Ionut
 31. Voinea Inocențiu Ioan

2.4. Comisii

2.5. Minută Ședință Consiliu Local Sector 3

18.07.2016.

Extras din Procesul Verbal al şedinţei ordinare a Consiliului Local Sector 3

Pentru o Societate mai bună - Ședință 18.07.2016

Dl. Preşedinte de şedinţă – Panait Radu Alin Vom continua discuțiile, luările de cuvânt. Dau cuvȃntul domnului Victor Popa.

Domnul Victor Popa Bună ziua. Numele meu este Victor Popa, reprezint o comunitate activǎ în sectorul 3. Pentru prima mea prezenţǎ în consiliul local avȃnd în vedere alegerile care tocmai s-au desfășurat, vreau sǎ vǎ urez sǎ aveţi transparenţa totalǎ vizavi de iniţiativele şi de deciziile pe care le veţi lua. Vreau sǎ vǎ aduc la cunoştinţǎ cǎ aveţi în noi un partener de promovare a tuturor acţiunilor şi iniţiativelor pe care le veţi întreprinde, vreau sǎ vǎ aduc la cunoștinţǎ cǎ de anul acesta avem o echipǎ de consilieri de proiecte pentru fonduri europene din zona academicǎ şi zona universitarǎ, proiectele noastre de mişcare şi cele de educaţie aici în sectorul 3 vor continua și vă solicităm toată atenția și sprijinul cuvenit pentru aceste proiecte dedicate sectorului 3, proiecte de mişcare, proiecte pentru tineret, Romȃnia Edu, Centru Cultural Educaţional Virtual Internaţional, şi nu uitaţi, sectorul 3 este cel mai verde şi cred cǎ trebuie sǎ fie primul din cele 6 sectoare din Bucureşti, vizȃnd promovarea şi transparenţa tuturor lucrurilor care se întȃmplǎ în sectorul 3, mulţumesc domnului primar pentru discuţia pe care am avut-o astǎzi şi deschiderea încǎ o datǎ vis-a-vis de iniţiativele noastre şi speram la prima ocazie sǎ punem pe hȃrtie primii paşi în aducerea spre largǎ comunicare şi spre sectorul 3, a tuturor deciziilor şi iniţiativelor dumneavoastrǎ, vǎ mulţumesc ! Vǎ doresc succes în noul mandat, atȃt celor vechi cȃt şi celor noi pentru prima oarǎ astǎzi vǎzȃndu-i aici în sala de şedinţă. Vǎ mulţumesc şi vǎ doresc succes!

Pentru a consulta întreaga stenogramă a ședinței din data de 18.07.2016 – CLIC AICI.

Sursa : http://www.primarie3.ro/consiliu-local/procese-verbale-de-sedinta/

25.04.2016.

Extras din Procesul Verbal al şedinţei ordinare a Consiliului Local Sector 3

Pentru o Societate mai bună - Ședința CLS3 25.04.2016

Domnul Preşedinte de şedinţă – Panait Radu Alin Trecem la punctul numărul 15 ,,Întrebări, interpelări, petiții și informarea consilierilor”. Ţin să menţionez că s-a înscris la cuvânt domnul Popa Victor. Vă rog, domnule Victor, la microfon !

Dl. Popa Victor –reprezentant Asociația “Clubul Sportiv de Arte Marțiale Olimpic

Vă mulţumesc ! Bună ziua, domnule Primar, doamnelor şi domnilor consilieri. Daţi-mi voie să vă prezint o mică iniţiativă civică, astăzi (n.r. 25.04.2016) am participat la Ministerul Tineretului şi Sportului unde s-a lansat oficial startul pentru,…, daţi-mi voie să citez: „Consultarea publică şi dialogul civic privind modificarea Legii Tineretului”. Întrebarea mea este, dacă dumneavoastră aţi stabilit o perioadă de consultare publică şi dialog civic pentru tinerii din Sectorul 3 ? Prima întrebare, a doua întrebare: dacă nu, vă invit pe această cale făcând un apel către toţi dintre dumneavoastră să iniţiem un dialog privind această dezbatere, modificarea Legii Tinerilor, aşa cum spuneau şi cei de la minister, citez, de pe site-ul dânşilor: „Tinerii sunt prezentul şi viiitorul, o resursă importantă a societăţii, o investiţie pe termen lung”. Şi a doua întrebare, anul trecut s-a hotărât în Consiliul Local „Metodologia de finanţare a programului de utilitate publică, Sportul Pentru Toţi”. Întrebare: Care este procedura de anul acesta privind finanţarea acestui program ? Vă mulţumesc !

Domnul Preşedinte de şedinţă – Panait Radu Alin Domnule Primar, vă rog !

Domnul Primar Robert Sorin Negoiță Bună ziua ! Mă bucur că aveţi astfel de iniţiative, noi chiar facem în fiecare zi, lansăm o mulţime de proiecte, din nefericire şi vă spun cu mult regret, în fiecare an au rămas bani necheltuiţi pe parte din aceste proiecte, adică în nici un an n-au fost folosiţi toţi banii din cauză că nu au fost suficient de multe proiecte şi în acest an avem o mulţime de astfel de proiecte şi sportive şi culturale, pentru tineret evident, să sperăm că, dumneavoastră care reprezentaţi un ONG aici, da? foarte bine, să sperăm că există suficient de multe ONG-uri şi suficient de multe programe să atragă toţi banii, sper eu, în acest an, iar cu primăria să iniţieze dezbatere pentru modificarea Legii Tinerilor, cred că excede puţin competenţele noastre.

Dl. Popa Victor –reprezentant Asociația “Clubul Sportiv de Arte Marțiale Olimpic  Este vorba doar de o dezbatere cu şi pentru tineri în vederea trasării unor sugestii MTS-ului vis-a-vis de această modificare a Legii Tinerilor. Având în vedere că fiecare comunitate este aparte şi din punct de vedere al tinerilor. Ştiu ce eforturi face Primăria, ştiu ce proiecte aveţi dumneavoastră, vreau doar să solicit prin această iniţiativă civică o transparenţă a proiectelor şi a fondurilor pe care Primăria le alocă catre aceste proiecte. Am depus în ultimii patru ani nenumărate solicitări şi iniţiative care au rămas fără răspuns, am solicitat ştiţi bine şi dumneavoastră un dialog, astfel încât aceste iniţiative să nu rămână nerezolvate. Vă mulţumesc ! 

Domnul Primar – Negoiţă Sorin Robert  Transparenţa este maximă, toate proiectele noastre fără excepţie sunt pe site. Dacă se întâmplă să lipsească ceva, doamne fereşte, aveţi direcţia de cultură, aveţi primăria, registratură, le solicitaţi, doamna director că sunteţi aici …

Doamna Mioara Matei –Director Executiv Direcția Cultură, Sport și Tineret Este o poveste lungă cu domnul Popa…

Domnul Primar – Negoiţă Sorin Robert Întrebare avem vreun proiect care lipseşte de pe site, care nu e comunicat pe site? Deci noi toate proiectele noastre sunt cu transparenţă maximă, toate sunt pe site, sper că aveţi internet şi să le puteţi vedea.

Dl. Popa Victor –reprezentant Asociația “Clubul Sportiv de Arte Marțiale Olimpic Sigur!  Să înţeleg că metodologia anul acesta pentru finanţarea proiectelor va fi în curând ? Ea nu există pe site.

Doamna Mioara Matei –Director Executiv Direcția Cultură, Sport și Tineret În momentul în care se iniţiază o astfel de metodologie, ea este supusă dezbaterii publice conform legislaţiei în vigoare, după care se postează pe site, ajunge în Consiliul Local, se respectă aceeaşi procedură, pe care o cunoaşteţi foarte bine la fel cum am făcut şi anul trecut şi acum doi ani şi acum trei ani.

Dl. Popa Victor –reprezentant Asociația “Clubul Sportiv de Arte Marțiale Olimpic” Există posibilitatea să primesc o informare directă vis-a-vis de această dezbatere publică?

Doamna Mioara Matei –Director Executiv Direcția Cultură, Sport și Tineret Informările directe, vis-a-vis de dezbaterile publice, se transmit, uitaţi-vă pe Legea 52, le găsiţi absolut pe toate pe site. Este singura noastră obligaţie.

Domnul Preşedinte de şedinţă – Panait Radu Alin Mulţumesc!

Dl. Popa Victor –reprezentant Asociația “Clubul Sportiv de Arte Marțiale Olimpic” Vă mulţumesc şi eu !

Pentru a consulta întreaga stenogramă a ședinței din data de 25.04.2016 – CLIC AICI.

Sursa : http://www.primarie3.ro/consiliu-local/procese-verbale-de-sedinta/

29.01.2016.

Extras din procesul verbal al şedinţei ordinare a Consiliului Local Sector 3

Pentru o Societate mai bună - Ședința CLS3 29.01.2016

Dl. Preşedinte de şedinţă – Adrian Ionuț Nicolescu, Domnule Popa Victor, vă rog !

Domnul Popa Victor Bună ziua ! Numele meu este Popa Victor, sunt pentru prima oară în această adunare, vă mulţumesc pentru posibilitatea de a mă exprima, reprezint o comunitate activă de părinţi din Sectorul 3, cu implicare în zona proiectelor educaţionale, sportive, culturale de mişcare şi de sănătate. În ultima perioadă am reuşit finalizarea unei activități de masă cu peste o mie de participanţi, în care am integrat deopotrivă, persoane de vârste diferite , dar şi persoane cu dezabilităţi şi aş vrea să luaţi în considerare o solicitare mai veche a noastră de a iniţia un parteneriat cu această comunitate activă de părinţi prin care să susţinem împreună activităţile şi iniţiativele de mişcare şi de orice natură în comunitatea Sectorului 3.

Vă mulţumesc foarte mult, de altfel, îmi cer scuze dacă mi se permite am şi eu un invitat special cu mine astăzi … (domnul Popa Victor scoate o păpuşă de ventrilog) … informaţiile spre părinţi ajung prin intermediul acestei mascote, pe care cred că aţi mai văzut-o chiar pe site-ul domnului Primar şi vă mulţumesc cu această ocazie, şi încă o dată repet, vă invit şi cred că sunteţi în asentimentul nostru că sprijinirea iniţiativelor acestei comunităţi va fi de un real căştig pentru Sectorul 3.

Dl. Preşedinte de şedinţă – Adrian Ionuț Nicolescu Vă mulţumesc. Domnule Primar, vă rog!

Domnul Primar – Robert Sorin Negoiță Avem nevoie de cât mai multe de astfel de iniţiative, mai ales că anul trecut (n.r. 2015) am avut prevăzuţi bani în buget (n.r. 1.000.000 lei) să facem astfel de parteneriate şi am rămas cu banii necheltuiţi, pentru că încă nu avem dezvoltată această iniţiativă să zic aşa în domeniul sportului, în domeniul cultural pe care noi le putem finanţa aşa cum dumneavoastră bine aţi spus în parteneriat, dar ONG-urile care vor să facă astfel de, mă rog care au astfel de proiecte dacă vor finanţare trebuie să respecte anumite criterii. De asta suntem aici şi am înţeles că aveţi deja comunicare cu noi, haideţi să încercăm să facem cât mai multe lucruri pentru comunitate şi din perspectiva asta sport pentru toată lumea.

Domnul Popa Victor În afară de proiectele pe care noi le-am inițiat se poate iniția și un parteneriat separat ?

Domnul Primar – Robert Sorin Negoiță Haideți să nu facem neapărat un dialog aici, suntem deschiși, aveți comuinicare cu noi.

Domnul Popa Victor Vă mulțumesc.

Dl. Preşedinte de şedinţă – Adrian Ionuț Nicolescu Vă mulțumesc.

Pentru a consulta întreaga stenogramă a ședinței din data de 29.01.2016 – CLIC AICI .

Sursa : http://www.primarie3.ro/consiliu-local/procese-verbale-de-sedinta/

ÎNAPOI LA PAGINA http://domnuldekarate.ro/initiativa-civica/

Comments are closed.