Proiectul intitulat “DOMNUL DE KARATE – MIȘCARE, SĂNĂTATE”, inițiativă dedicată în special copiilor, pornită din sufletele de copii ale lui Lucian și Victor, proiect pe care cu bucurie îl menționăm în cele ce urmează, este inițiat și derulat de AsociațiaC.S.A.M.Olimpic în parteneriat cu Asociația România Multimedia – Centrul Cultural Educativ Virtual Internațional.
Proiectul are ca scop promovarea activităților pentru copii iar obiectivul general al proiectului este formarea unor obiceiuri de petrecere a timpului, în mod util și plăcut, prin implicarea copiilor în diverse activități (educative, culturale, sportive, sociale, civice, etc.) ca parte integrantă a modului de viață.
Lumea copiilor este mai bogată, o dată cu apariția simpaticei și amuzantei păpuși Domnul de Karate, un personaj care îi bucură deopotrivă atât pe cei mici cât și pe cei mari.
Victor Haralambie Alexandru POPA
Coordonator proiect
2019…
2018…
2017
Citește mai jos, un rezumat al câtorva rezultate din anul 2017
Activitățilediversificateși inedite ale proiectului se bucură în fiecare an de o largă participare din răndul copiilor (copii de vârste diferite, din medii sociale și zone diferite, precum și copii cu nevoi speciale).
În ultimele luni ale anului 2017, ca de exemplu, 3000 de copii (din 9 școli din Sectorul 5 al Municipiului București) au primit vizita personajului îndrăgit Domnul de Karate, iar în aceiași perioadă peste 600 de persoane, din sectorul 5 ( copii, părinți, bunici, mătuși, frați și surori) au participat activ la diverse activități.
La realizarea cu succes a tuturor rezultatelor, împreună cu Domnul de Karate, conlucrează o echipă întreagă de specialiști din diferite domenii (psihologi, cadre didactice, medici de specialitate, asistenți medicali și sociali, kinetoterapeuți, antrenori și instructori sportivi, animatori, specialiști IT, specialiști foto – video și sunet, juriști, experți financiari-contabili, consilieri spirituali, etc.). Deasemenea, alături de Domnul de Karate, acționează o echipă de voluntari formată din tineri, dar și adulți.
Partenerii au un rol important la reușita activităților proiectului, și Domnul de Karate le mulțumește. Buna colaborare cu diferiți parteneri (instituții publice, asociații, cluburi sportive, parteneri media, etc.) reușește să includă proiectul în categoria proiectelor cu o largă participare.
Soare Mirela (reprezentant Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache): “…Domnul de Karate a adus multă bucurie pe chipurile micuților, care au participat la activități de mișcare copil-părinte, concursuri, jocuri și alte activități sportive, recreative și distractive. A fost o zi plină de energie și bună dispoziție, care s-a încheiat cu multe premii și aplauze.”
Bucur Georgeta (președinte Asociația Down Plus București): “Mulțumită “Domnului de Karate”, astăzi am avut parte de activități interactive, de jocuri, de dansuri și de demonstrații de karate. Mulțumim tuturor celor implicați în organizare !”
În proiectul Domnul de Karate, “reprezentanții săi contractați au dovedit o excelentă capacitate de comunicare cu copiii, părinții și cadrele didactice participante la proiect.”
Dovada “lucrului bine făcut” o reprezintă numeroasele mesaje de apreciere și mulțumire, precum și reacțiile pozitive din partea tuturor participanților. O serie întreagă de materiale (impresii scrise, desene, materiale foto-video, etc.) arată în realitate munca unei adevărate echipe de
specialiști.
Paul Stoica (părinte): “Apreciez activitatea desfășurată de dumneavoastră cu toți copiii, consider că este una creativă, constructivă, educativă și distractivă pentru ei, iar dumneavoastră sunteți adevărați profesioniști, maturi cu suflete de copii !
Mariana Zarva(părinte) “Sunt părinte de copil cu nevoi speciale (sindrom down), și îmi doresc ca fiul meu să fie fericit și să-și dezvolte abilitățile prin mișcare. Mișcarea îl face întodeauna fericit. Felicitări Domnul de Karate ! Mi-aș dori să fie câți mai mulți ca dumneavoastră ! Veselia și mișcarea trebuie să fie prezente în viața copiilor noștri !”
Câteva dintre activitățile proiectului , cu plăcere, enumerăm în rândurile de mai jos:
1. În familie, copii și părinți, 2. Mișcare, sănătate, 3. Consilieri pentru o societate mai bună, 4. Reporter de TV, 5. Ai participat ești premiat, 6. Cultură și civilizație, 7. Multisport, 8. Excursii și tabere
Deasemenea ești invitat să urmărești o selecție din rezultatele proiectului intrând pe pagina ARHIVĂ – CLIC AICI, iar dacă dorești să afli mai multe despre “Domnul de Karate”, sperăm că vei fi încântat de rândurile care urmează.
Scurt istoric. Numele, “DOMNUL DE KARATE“, încă de l-a început, este asociat, de către inițiatorii Lucian Tănasă și Popa Victor Haralambie Alexandru, unui personaj, reprezentat printr-o păpușă, care se adresează în special copiilor dar și publicului larg. Preocupați continuu să aducă veselie în sufletele unui număr cât mai mare de copii, au avut ideea ca personajul să se numească “DOMNUL DE KARATE”, iar împreună cu el lumea copiilor să fie mai bogată.
Numeroasele experiențe adunate în munca cu copiii, rezultatele deosebite înregistrate de-a lungul anilor, prin implicarea celor doi, în diverse activități dedicate celor mici, toate acestea, aveau să fie completate de o inițiativă inedită și anume “DOMNUL DE KARATE”.
Cu timpul, inițiativa demarată de Lucian și Victor a continuat să se dezvolte, pas cu pas, concretizându-se într-un final, în mod firesc, sub forma unui proiect care poartă astăzi numele personajului nostru.
Șerban Elena (părinte): “Domnul de Karate este un proiect, care implică copiii într-o gamă largă de activități benefice pentru dezvoltarea fizică și intelectuală. Principala activitate este cea sportivă, dar atrage copiii și în alte activități, cum ar fi cele de creație. Un alt punct important il presupune implicarea părinților în activități, o idee foarte benefică. De cele mai multe ori, noi părinții uităm să ne implicăm efectiv în activitățile copiilor, iar Domnul de Karate face posibilă implicare părinților, reprezentând liantul de legătura dintre părinții și copiii.”
Element de joc, surpriză, stimul, personajul “Domnul de Karate” pune pe primul loc copiii și preocupările lor și îndrumă părinții să se implice activ alături de cei mici. Îndeplinind diverse roluri: adresează invitația copiilor, cheamă la acțiune copiii și părinții, mobilizează la activități interactive, merge în grădinițe și în școlii, sprijină demersurile părinților, învață copiii, premiază participanții, personajul nostru reușește să capteze publicul și să devină eroul îndrăgit de un număr din ce în ce mai mare de copii și părinți, ARHIVĂ – CLIC AICI.
Teodora Tănase (adolescent): “Ursulețul cel voinic și cu Domnul de Karate te invită-n drumeții ca să-ți iei rucsacu-n spate. Vom mânca cu toții mure când vom merge prin pădure, străbătând cărări de munte, poienițe cu flori multe, nu v-a fi plictisitor nici măcar obositor, în tabără ești fericit, te distrezi și ești activ !”
În aventurile lui din lumea copiilor, “DOMNUL DE KARATE”, este însoțit de o mulțime de prieteni, iar cel ma bun prieten “URSULEȚUL MARTINEL” este întotdeauna pregătit și gata să rezolve, la nevoie, orice problemă care apare în cale.
Ai fost încântat de povestea noastră? Vrei să participi, să coordonezi, să dezvolți, să susții activități în cadrul proiectului “DOMNUL DE KARATE”, în perioada 2017-2018 ?
DA, DAR CUM POT SĂ MĂ IMPLIC?
Trimite un e-mail, la adresa domnuldekarate@gmail.com, cu subiectul “Vreau să mă implic în proiectul “DOMNUL DE KARATE””.
Vrei să ne spui părerea despre “DOMNUL DE KARATE”?
DA, DAR CE TREBUIE SĂ FAC ?
SUNĂ la numărul0723.493.916 și află mai multe despre proiect.
La final, îți mulțumim, dragă cititorule, pentru interesul acordat și pentru preocuparea față de activitățile dedicate copiilor. Ne-ar face o mare plăcere să ne cunoaștem și dacă vrei ești binevenit alături de noi, să continuăm, să scriem împreună, povestea “DOMNUL DE KARATE”.
Inima noastră în dar tuturor celor care au contribuit și contribuie la dezvoltarea activităților de calitate oferite copiilor cu convingerea că vei urmări pe mai departe evoluția proiectului nostru.